Go Back Email Link
+ servings
Til opskrift med Fish and chips

Kromans fish ’n chips med hjemmelavet remoulade

Karsten Kroman
Prøv denne lækre 'nordiske' variant af denne engelske klassiker! Opskriften er til 4 personer
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Dansk/nordisk
Antal 4 personer
Kalorier 4898 kcal

Equipment

  • Frituregryde Skåle/fade til panering Fedtsugende papir

Ingredienser
  

  • 1 Kulmulefilet på ca. 1 - 1,5 kg
  • 800 g kartofler – Sort: Estima eller Bintje
  • 200 g 5-kornsflager
  • 2 æg
  • 200 g mel
  • 2 l fritureolie
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Fisken skæres ud i fileter. Skær halestykket fra og del resten i 2 halvdele, der igen deles i 3 - 4 stykker på langs. Vend fiskestykkerne i mel, dernæst i æg pisket med vand op panér dem til sidst i grovhakkede eller let blendede 5-kornsflager. Fisken bages i en gryde med 180 grader varm fritureolie efter kartoflerne er færdige.

Pommes frites (kaldes chips på engelsk)

  • Kartoflerne skylles grundigt og skæres i stænger til store pommes frites. ’Stængerne’ koges møre i letsaltet vand. Tag dem op af vandet og læg dem til tørre på et viskestykke. Bag dem sprøde og gyldne i en gryde med 180 -190 grader varm fritureolie. Drysses med salt.

Remoulade af hjemmelavet mayonnaise og pickles

  • Hjemmelavet gul mayonnaise til remoulade

Ingredienser:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • ½ ’æggebæger’ eddike
  • 3 dl solsikkeolie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Kom æggeblommer, salt , gurkemeje og eddike i et bæger og pisk det grundigt med en stavblender i ca. 1 minut. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt. Du kan også bruge en skål og en el-pisker – det tager blot lidt længere tid. Pisk æggeblommeblandingen i 2 – 3 minutter til den er rigtig luftig og tilsæt herefter olien lidt efter lidt.

Pickles – nemt og hurtigt at lave af stumper og stykker fra grøntskuffen

    Ingredienser

    • 1 gulerod
    • ½ blomkålshoved
    • 1 squash
    • 1 rød peber
    • 1 grøn peber
    • 1 glas syltede løg
    • ½ l eddike
    • 450 – 500 g sukker
    • Evt. 1 spsk. fennikelfrø

    Fremgangsmåde:

    • Kog en lage af eddike og sukker – evt. med fennikelfrø. Stil lagen til afkøling.
    • Skær blomkålen i små buketter. Skær squashen i kvarte skiver. Skær den skrællede gulerod i skiver. Skær peberfrugterne i tern. Blancher alle grønsagerne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter. Lad grønsagerne køle lidt af inden de blandes i eddikelagen. Opbevar den i en bøtte med låg på køl. Pickles’en kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter. Den kan holde sig i rigtig lang tid i køleskabet og er et velsmagende tilbehør i mange forskellige sammenhænge.
    • Til remoulade tages en passende portion i forhold til den mængde remoulade du vil lave og lægges på køkkenrulle til afdrypning, så remo’en ikke bliver for tynd. Grovhak eller finhak – alt efter temperament - pickles’en og kom den i en skål. Tilsæt en passende mængde gul mayonnaise og remouladen er færdig.

    Video

    Nutrition

    Serving: 100Calories: 4898kcalCarbohydrates: 194gProtein: 67gFat: 424g
    Keyword Fisk, Grønsager
    Tried this recipe?Let us know how it was!