Kromans fish ’n chips med hjemmelavet remoulade
Karsten Kroman
Prøv denne lækre 'nordiske' variant af denne engelske klassiker! Opskriften er til 4 personer
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Hovedret
Køkken Dansk/nordisk
Antal 4 personer
Kalorier 4898 kcal
- 1 Kulmulefilet på ca. 1 - 1,5 kg
- 800 g kartofler – Sort: Estima eller Bintje
- 200 g 5-kornsflager
- 2 æg
- 200 g mel
- 2 l fritureolie
- Salt
Fisken skæres ud i fileter. Skær halestykket fra og del resten i 2 halvdele, der igen deles i 3 - 4 stykker på langs. Vend fiskestykkerne i mel, dernæst i æg pisket med vand op panér dem til sidst i grovhakkede eller let blendede 5-kornsflager. Fisken bages i en gryde med 180 grader varm fritureolie efter kartoflerne er færdige.
Pommes frites (kaldes chips på engelsk)
Remoulade af hjemmelavet mayonnaise og pickles
Fremgangsmåde
Kom æggeblommer, salt , gurkemeje og eddike i et bæger og pisk det grundigt med en stavblender i ca. 1 minut. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt. Du kan også bruge en skål og en el-pisker – det tager blot lidt længere tid. Pisk æggeblommeblandingen i 2 – 3 minutter til den er rigtig luftig og tilsæt herefter olien lidt efter lidt.
Pickles – nemt og hurtigt at lave af stumper og stykker fra grøntskuffen
Ingredienser
1 gulerod
½ blomkålshoved
1 squash
1 rød peber
1 grøn peber
1 glas syltede løg
½ l eddike
450 – 500 g sukker
Evt. 1 spsk. fennikelfrø
Fremgangsmåde:
Kog en lage af eddike og sukker – evt. med fennikelfrø. Stil lagen til afkøling.
Skær blomkålen i små buketter. Skær squashen i kvarte skiver. Skær den skrællede gulerod i skiver. Skær peberfrugterne i tern. Blancher alle grønsagerne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter. Lad grønsagerne køle lidt af inden de blandes i eddikelagen. Opbevar den i en bøtte med låg på køl. Pickles’en kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter. Den kan holde sig i rigtig lang tid i køleskabet og er et velsmagende tilbehør i mange forskellige sammenhænge.
Til remoulade tages en passende portion i forhold til den mængde remoulade du vil lave og lægges på køkkenrulle til afdrypning, så remo’en ikke bliver for tynd. Grovhak eller finhak – alt efter temperament - pickles’en og kom den i en skål. Tilsæt en passende mængde gul mayonnaise og remouladen er færdig.
Serving: 100Calories: 4898kcalFat: 424gProtein: 67gCarbohydrates: 194g