Oksesteg i trykkoger

Med en trykkoger kan man nå at lave vinterens dejlige simreretter på den time man bør give sig selv til sit aftensmåltid.

Kromans gammeldags oksesteg i trykkoger med farserede svampe, grønne bønner ’bonne femme’ og syltede citroner.

Karsten Kroman
Prøv denne gode gamle mormor-klassiker… Den er lækker nok til at invitere gæster til søndagsmiddag på!
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4
Kalorier 927 kcal

Equipment

  • Trykkoger
  • Lille ovnfast fad
  • Stegepande eller
  • Sauterpande
  • Kokkekniv
  • Santuko kniv

Ingredienser
  

  • 1 oksesteg på ca. 1 kg af bov eller tykkam Bostonsteg
  • 4 portobello svampe
  • 500 g frosne grønne bønner
  • 600 g Ditta kartofler
  • 75 g bacon
  • 2 løg
  • 100 g rester fra grøntskuffen f.eks. blomkål, springløg, peberfrugt og fennikel
  • 100 g flødeost
  • 3 usprøjtede citroner
  • Syltesukker
  • ¼ stang vanille
  • ¼ rød og grøn chili
  • Persille og friskhøvlet peberrod til pynt.
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Sæt kartofler over at koge i letsaltet vand i ca. 20 minuttter. Hæld vandet fra og hold dem lune i gryden under låg indtil servering. Pil kartoflerne umiddelbart før serveringen.
  • Oksestegen brunes af i smør på alle sider. 25 g bacontern ristes med til sidst. Del et pillet løg i kvarte og kom det ved stegen, når den sammen med baconen lægges i trykkogeren. Tilsæt koldt vand til det næsten når stegen midt på. Læg låget på, lås håndtaget og trykkog stegen i ca. 40 minutter, hvorefter gryden straksafkøles ved at lade en tynd stråle koldt vand løbe ud på låget. Alternativt stoppes trykkogningen efter 30 minutter, hvorefter der slukkes for varmen og trykket langsomt går af gryden.
  • Hak resterne fra grøntskuffen og blancher dem i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af og rør dem sammen med flødeosten. Skær stokken af portobellosvampene, hak dem og rør dem i flødeosteblandingen. Kom blandingen ovenpå undersiden af svampene og bag dem i ovnen ved 175°C. i ca. 20 min.
  • Skær skrællen af citronerne i tynde strimler med et julienejern. Skær derefter resten af skrællen af og skær dem i fileter. Pres saften af ’skelettet’. Fintsnit rød og grøn chili og skrab kornene ud af vanillestangen. Vej citronfileter, saft og skal og vej en tilsvarende mængde syltesukker af. Kom saften i en gryde sammen syltesukkeret og lad det smelte ved helt svag varme. Kog det op og tilsæt citronfileterne, chilien og vanillen. Giv det hele et opkog og tag det af varmen.
  • Sauter 50 g bacontern sammen med et snittet løg i lidt smør på en pande. Tilsæt de blancherede bønner. Sving det hele rundt på panden og tag det af varmen når bønnerne er gennemvarme.
  • Sigt skyen fra oksestegen over i en ren gryde, når den er færdig og trykindikatoren er helt i bund. Kog skyen op og jævn den med meljævning. Juster farven med kulør og lad den koge mindst 20 minutter. Smag til med salt.

Anretning:

  • Skær to pæne skiver af stegen og læg dem på tallerknen. Anret bønnerne ved siden af og læg en enkelt kogt kartoffel ovenpå. Sæt en farseret portobello på tallerknen og kom en lidt syltet citron ovenpå. Masker stegen med lidt af saucen og pynt med en blanding af persille og friskhøvlet peberrod.

Video

Nutrition

Serving: 1Calories: 927kcalCarbohydrates: 54gProtein: 64gFat: 49gFiber: 11g
Keyword Citroner, Grønne bønner, Oksekød, Svampe
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




All About Cooking Virtual tour...

© 2021

Kromans Kokkeskole   All About Cooking
Trommesalen 4 - 1614 København V


Ring til os på: 24 65 46 47 
Skriv til os på: aac@kromans.dk

Handelsbetingelser     Persondata politik