Skip to main content

Kromans Fish & Chips

Denne version af den gamle klassiker er lidt sundere og smager forrygende godt!

Til opskrift med Fish and chips

Kromans fish ’n chips med hjemmelavet remoulade

Karsten Kroman
Prøv denne lækre ‘nordiske’ variant af denne engelske klassiker! Opskriften er til 4 personer
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Dansk/nordisk
Antal 4 personer
Kalorier 4898 kcal

Equipment

  • Frituregryde Skåle/fade til panering Fedtsugende papir

Ingredienser
  

  • 1 Kulmulefilet på ca. 1 – 1,5 kg
  • 800 g kartofler – Sort: Estima eller Bintje
  • 200 g 5-kornsflager
  • 2 æg
  • 200 g mel
  • 2 l fritureolie
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Fisken skæres ud i fileter. Skær halestykket fra og del resten i 2 halvdele, der igen deles i 3 – 4 stykker på langs. Vend fiskestykkerne i mel, dernæst i æg pisket med vand op panér dem til sidst i grovhakkede eller let blendede 5-kornsflager. Fisken bages i en gryde med 180 grader varm fritureolie efter kartoflerne er færdige.

Pommes frites (kaldes chips på engelsk)

  • Kartoflerne skylles grundigt og skæres i stænger til store pommes frites. ’Stængerne’ koges møre i letsaltet vand. Tag dem op af vandet og læg dem til tørre på et viskestykke. Bag dem sprøde og gyldne i en gryde med 180 -190 grader varm fritureolie. Drysses med salt.

Remoulade af hjemmelavet mayonnaise og pickles

  • Hjemmelavet gul mayonnaise til remoulade

Ingredienser:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • ½ ’æggebæger’ eddike
  • 3 dl solsikkeolie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Kom æggeblommer, salt , gurkemeje og eddike i et bæger og pisk det grundigt med en stavblender i ca. 1 minut. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt. Du kan også bruge en skål og en el-pisker – det tager blot lidt længere tid. Pisk æggeblommeblandingen i 2 – 3 minutter til den er rigtig luftig og tilsæt herefter olien lidt efter lidt.

Pickles – nemt og hurtigt at lave af stumper og stykker fra grøntskuffen

    Ingredienser

    • 1 gulerod
    • ½ blomkålshoved
    • 1 squash
    • 1 rød peber
    • 1 grøn peber
    • 1 glas syltede løg
    • ½ l eddike
    • 450 – 500 g sukker
    • Evt. 1 spsk. fennikelfrø

    Fremgangsmåde:

    • Kog en lage af eddike og sukker – evt. med fennikelfrø. Stil lagen til afkøling.
    • Skær blomkålen i små buketter. Skær squashen i kvarte skiver. Skær den skrællede gulerod i skiver. Skær peberfrugterne i tern. Blancher alle grønsagerne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter. Lad grønsagerne køle lidt af inden de blandes i eddikelagen. Opbevar den i en bøtte med låg på køl. Pickles’en kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter. Den kan holde sig i rigtig lang tid i køleskabet og er et velsmagende tilbehør i mange forskellige sammenhænge.
    • Til remoulade tages en passende portion i forhold til den mængde remoulade du vil lave og lægges på køkkenrulle til afdrypning, så remo’en ikke bliver for tynd. Grovhak eller finhak – alt efter temperament – pickles’en og kom den i en skål. Tilsæt en passende mængde gul mayonnaise og remouladen er færdig.

    Video

    Nutrition

    Serving: 100Calories: 4898kcalFat: 424gProtein: 67gCarbohydrates: 194g
    Keyword Fisk, Grønsager
    Tried this recipe?Let us know how it was!

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering