Kromans Fish & Chips
Denne version af den gamle klassiker er lidt sundere og smager forrygende godt!
Kromans fish ’n chips med hjemmelavet remoulade
Prøv denne lækre ‘nordiske’ variant af denne engelske klassiker! Opskriften er til 4 personer
Equipment
- Frituregryde Skåle/fade til panering Fedtsugende papir
Ingredienser
- 1 Kulmulefilet på ca. 1 – 1,5 kg
- 800 g kartofler – Sort: Estima eller Bintje
- 200 g 5-kornsflager
- 2 æg
- 200 g mel
- 2 l fritureolie
- Salt
Sådan gør du
- Fisken skæres ud i fileter. Skær halestykket fra og del resten i 2 halvdele, der igen deles i 3 – 4 stykker på langs. Vend fiskestykkerne i mel, dernæst i æg pisket med vand op panér dem til sidst i grovhakkede eller let blendede 5-kornsflager. Fisken bages i en gryde med 180 grader varm fritureolie efter kartoflerne er færdige.
Pommes frites (kaldes chips på engelsk)
- Kartoflerne skylles grundigt og skæres i stænger til store pommes frites. ’Stængerne’ koges møre i letsaltet vand. Tag dem op af vandet og læg dem til tørre på et viskestykke. Bag dem sprøde og gyldne i en gryde med 180 -190 grader varm fritureolie. Drysses med salt.
Remoulade af hjemmelavet mayonnaise og pickles
- Hjemmelavet gul mayonnaise til remoulade
Ingredienser:
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- ½ ’æggebæger’ eddike
- 3 dl solsikkeolie
- 1 tsk. gurkemeje
- Salt
Fremgangsmåde
- Kom æggeblommer, salt , gurkemeje og eddike i et bæger og pisk det grundigt med en stavblender i ca. 1 minut. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt. Du kan også bruge en skål og en el-pisker – det tager blot lidt længere tid. Pisk æggeblommeblandingen i 2 – 3 minutter til den er rigtig luftig og tilsæt herefter olien lidt efter lidt.
Pickles – nemt og hurtigt at lave af stumper og stykker fra grøntskuffen
Ingredienser
- 1 gulerod
- ½ blomkålshoved
- 1 squash
- 1 rød peber
- 1 grøn peber
- 1 glas syltede løg
- ½ l eddike
- 450 – 500 g sukker
- Evt. 1 spsk. fennikelfrø
Fremgangsmåde:
- Kog en lage af eddike og sukker – evt. med fennikelfrø. Stil lagen til afkøling.
- Skær blomkålen i små buketter. Skær squashen i kvarte skiver. Skær den skrællede gulerod i skiver. Skær peberfrugterne i tern. Blancher alle grønsagerne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter. Lad grønsagerne køle lidt af inden de blandes i eddikelagen. Opbevar den i en bøtte med låg på køl. Pickles’en kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter. Den kan holde sig i rigtig lang tid i køleskabet og er et velsmagende tilbehør i mange forskellige sammenhænge.
- Til remoulade tages en passende portion i forhold til den mængde remoulade du vil lave og lægges på køkkenrulle til afdrypning, så remo’en ikke bliver for tynd. Grovhak eller finhak – alt efter temperament – pickles’en og kom den i en skål. Tilsæt en passende mængde gul mayonnaise og remouladen er færdig.
Video
Nutrition
Serving: 100Calories: 4898kcalFat: 424gProtein: 67gCarbohydrates: 194g
Tried this recipe?Let us know how it was!